Tag Archives: pakar jerawat

Pakej Skincare Bintang Di Langit (BDL)

jerawat3

ANDA MEMPUNYAI MASALAH KULIT SPT BERIKUT:

- Jerawat
- Parut jerawat baru dan lama
- Jeragat
- Kulit kusam + tidak bermaya
- Kulit tidak sekata
- Lebam bawah mata
- Mempunyai kedutan dan nampak tua
- Kulit yang kasar
- Gelap
- Bintik hitam dan bintik putih
- Liang roma terbuka
- Minyak berlebihan di muka
- Muka terlalu kering
- Kulit sensitif (dah try banyak produk tapi semua tak jalan)

Penyelesaiannya cuba la Set Skin Care Pakej Bintang Di Langit (BDL)

~ Jaminan 99% berkesan ~
Sudah ramai yang mencuba dan terbukti sangat berkesan
Kesan seawal 7-14 hari

Mengapa Anda Mudah “Sunburn”?.

Hydroquinone, atau benzene-1,4-diol atau quinol .. Hydroquinone digunakan dialam produk kosmetik untuk mencerahkan kulit muka. Kebanyakan Negara termasuk Food and Drug Administration Amerika Syarikat telah mengharamkan penggunaan Hydroquinone 2% semenjak 2006 lagi. Tidak dinafikan Hydroquinone bertindak dengan pantas seperti menghapus jerawat, mencerahkan kulit serta “menghakis” kulit muka yang kusam dan menjadikan kulit itu nipis serta licin. Kesan jangka panjang ialah lapisan kulit yang sepatutnya menjadi penghadang kepada sinaran UV telah “dihakis” oleh Hydroquinone sehingga menjadikan individu tersebut mudah “sunburn” walaupun terdedah kepada cahaya UV yang minima.

Nota :

Krim-krim homeopati adalah dari estrak bahan-bahan tumbuhan dan berasaskan bahan telap air, ia tanpa bahan berminyak dan tidak ada bahan-bahan dari ekstrak haiwan

Satu set perawatan Bintang dilangit ini biasanya untuk 1 – 2 bulan, tapi bergantung pada cara penggunaan kita juga. Masa jangka hayat produk ini adalah setelah 5 bulan setelah dibuka.

Sabun:

Sabun merygold dipakai 3 hari berturut-turut, hanya menggunakan sabun saja..!! Ini untuk meneutralkan kulit wajah daripada penggunaan kosmetik-kosmetik sebelumnya (jika sblm ni ada pakai produk yang jenis kuat yg menipiskan kulit)

Tips: agar sabun tidak cepat habis, disarankan untuk memotong sabun menjadi 4 bahagian .Untuk kulit berjerawat kene kerap cuci muka dengan sabun ini. Best!!.. sabun ni ada kandungan vit C.

Krim Siang dan Malam:

Dipakai lengkap setelah memakai sabun selama 3 hari. Cara pakainya setelah cuci muka dengan sabun merrygold maka gunakan krim dengan lembut ke wajah. Beri titik-titik di dahi, pipi, dagu dan hidung lalu ratakan dengan lembut. Jangan digosok seperti mencuci muka dengan sabun. Sapukan krim pada wajah secara merata dan nipis secara teratur. Gunakan mengikut aturan, pada pagi/siang hari untuk krim siang dan malam hari untuk krim malam.

Perhatian:

  • Usaplah wajah dengan lembut masa sapu krim pada wajah, cuci muka pun gosok slow-slow je.
  • Di awal perawatan tidak boleh memakai kosmetik berupa bedak tabur/compact powder/foundation/moisturiser untuk serasikan SET BINTANG DILANGIT dengan kulit.
  • Hindari wajah daripada sengatan matahari terlalu lama..
  • Jangan berenang di awal perawatan. Sebab dalam kolam renang ada sejenis bahan kimia yang boleh menyebabkan skin burn.
  • Pada masa tempoh Bintang Dilangit nak serasi dengan kulit (biasanya pada hari ke-4 hingga hari ke-8) jika kulit memerah dan terasa gatal merenyam adalah normal karena kulit wajah sedang mengalami penyingkiran sel kulit mati.

Cara pakai bg kulit sensitif:

Kulit sensitif, gunakan sabun terlebih dahulu selama 3 hari untuk membersihkan. Selanjutnya, gunakan cream siang selama 1 minggu. Setelah adaptasi, gunakan keseluruhan produk sesuai aturan.

Cara pakai bagi kulit berjerawat:

Kulit berjerawat, bersihkan wajah dengan sabun lebih kerap. dan diikuti pakai krim siang/mlm mengikut waktu. Bersihkan tangan jika ingin kontak dengan kulit wajah atau gunakan tissue lembut.

CARA KERJA SET BINTANG DILANGIT

Kulit wajah kita kerana sering terdedah oleh habuk dan kekotoran maka yang semulajadi bersih menjadi kusam, pori-pori besar dan lain-lain. Algae berfungsi untuk mengembalikan kulit wajah kita ke bentuk aslinya, selain itu algae juga memberikan efek segar dan tegang disebabkan oleh kandungan vitamin C yang ada padanya.

Kulit Berjerawat

Penyebab kulit kita berjerawat berbeza-beza. Ada yang karena faktor hormon, karena haid atau hamil, ada yang disebabkan stress ada yang karena faktor dari luar seperti kondisi kulit yang rosak. Dengan Algae faktor luar dapat dikendalikan agar kulit semakin bersih dan bersinar…

Jeragat

Ada beberapa macam jenis heragat, karena faktor gen, faktor usia, kesalahan pakai kosmetik, karena matahari, bekas jerawat atau luka atau cacar. Yang bisa dihilangkan dengan perawatan kosmetik luar adalah    jeragat yang masih berada dalam kulit lapisan luar (epidermis). Jeragat di lapisan kulit dalam (dermis) sulit untuk dihilangkan tapi warnanya akan pudar secara beransur2. InsyaAllah dgn izin Allah..

Efek Matahari

Di awal perawatan tidak disarankan terdedah matahari terlalu lama, jika pekerjaan anda di luar, disarankan menggunakan topi atau pelindung lainnya. Karena pada saat itu kulit wajah sedang tipis dan sensitif karena penggantian sel kulit lama dengan yang baru. setelah perawatan selesai 1 bulan maka hal itu tidak menjadi masalah lagi…

Pemakaian kosmetik seperti bedak dan lain-lain

Di awal perawatan jangan memakai apa-apa kosmetik. Setelah 2 minggu perawatan kalau rimas, boleh pakai bedak tabur yang ringan (bedak baby).

Sudah ramai yang mencuba dan memang terbukti berkesan, memang nyata berbeza!

ANTARA PERTANYAAN YG SERING DIAJUKAN

——————————————————

1) HALAL KE?

Jawapan:

Halal sbb dlm krim Bintang Dilangit hanya ada 100% lilin lebah yg asli.. tak ada campuran bahan lemak haiwan atau unsur plasenta haiwan atau manusia atau yg seumpamanya.

3) ADA PEELING TAK?

Jawapan:

Peeling atau pengelupasan berlaku bergantung pd skin. kalau jenis skin yg nipis atau skin manja, ada peeling sket but very soft peeling. kalau ada rasa pedih, means terlebih pakai krim.. cara pakai krim, sapu hanya 1 layer pd skin.. jangan sapu berulang2 pd skin sbb yg meresap ke dalam skin hanya 1st layer saje lebihan krim masih berada di atas skin.. lebihan krim tu yg menyebabkan skin rasa pedih.. mana2 ubat.. yg asalnya ubat jika kita pakai ikut kuantiti yg disarankan..kalau overdosed mmg akan mmbawa kpd kemudaratan.. tp xde la mudarat apa pun.. cuma rasa pedih n xtra peeling.. utk cepatkan kesan peeling, masa cuci muka, cuci lama2 sket.. bilas lama2 sket supaya sel kulit mati jd lembut.. buat putaran seluruh wajah.. nanti akan keluar seakan daki pd skin. yg seakan daki tu la sel kulit mati..

4) BOLEH HILANG KAN JERAWAT?

Jawapan:

Boleh hilangkan jerawat & bekas2nya.. tp maslaah jerawat tak akan habis.. jika dia nk keluar, dia akan keluar especially time kita stress, time nk dtg bulan atau lps dtg bulan. sbb time tu mmg darah kotor.. jerawat  dr dalam.. BINTANG DILANGIT hanya maintain skin from ouside.

5) BOLEH HILANGKAN JERAGAT?

Jawapan:

Boleh hilangkan jeragat.. biasanya jeragat lebih cpt kesannya berbanding jerawat sbb jeragat ni melibatkan skin lapisan atas.. sama juge la mcm kesan bekas jerawat.. tp maslaah jerawat bergantung pd keadaan skin & darah.

6) KENAPA MULA2 PAKAI ADA RASA GATAL? NORMAL KE?

Jawapan:

Rasa gatal kat muka xde la semua org rasa.. kalau yg jenis kulit tahan lasak atau kulit tebal, x rasa gatal pon.. tau2 skin dah lawa n gebu.. bg yg skin manja.. atau yg rajin tukar2 product.. mmg ada rasa gatal.. sbbnya ada kaitan dgn product yg digunakan sblm guna BDL. misalkata sblm guna BDL ada pakai skin care yg ada bahan kimia kuat, bahan kimia tu akan tersimpan di bawah lapisan epidermis. bila pakai BDL.. semasa nk serasi tu, BDL bertindakbalas dgn chemicals under skin, dia akan jd gatal2..sometimes ada keluar ruam2 halus tp teruskan je pakai.. no problem.. lps 14 hari skin akan menjadi semakin ok. InsyaAllah.

 BOLEH PAKAI BEDAK X NGAN BDL NI?

Jawapan:

Boleh pakai bedak selepas 14 hari. jgn mix dgn mana2 skin care yg ada bhn kimia.. cth: toner, pelebab atau sbgnya.

9) BOLEH PAKAI SCRUB?

Jawapan:

Boleh.

10) BOLEH GI FACIAL?

Jawapan:

Boleh.. tp disarankn jgn sbb kalau gi facial, diorg kompom korek2 muka utk keluarkan back head atau jerawat.. nnti merah2 lak muka  .

11) BOLEH KENA MATAHARI?

Jawapan:

Utk 14 hari pertama tdk digalakkan kene direct sun light. lps skin dah pulih.. biasanya lps 2-3 minggu dah ok dah..

12) Ada bahan kimia tak? ‘atau’ Berbahaya atau tidak?

Cream BDL ini dibuat dari bahan-bahan alami. Bahan-bahan tersebut seperti Aloe Vera, Cendawan Ganoderma (Lingzhi), kunyit, Sengkuang, Temulawak dan Rumpai laut, dan sama sekali tidak menggunakan MERCURY atau HYDROQINOIN.

13) Perlu berterusan ke pemakaian BDL ni?

Jawapan:

Tidak semestinya, jika stop penggunaan, tak akan ada efek negative cuma jika kita stop menjaga muka.. skin akan kembali kpd warna asal.. sbb sel kulit mati bertempek balik kat skin yg menyebabkan skin jd kusam.. .   Hasil maksimum perawatan biasanya seawal 7 hari paling lambat pon 1 bulan mengikut jenis kulit, namun efek cerah dari pemakaian BDL boleh dilihat pada minggu pertama pemakaian. Jika ingin menggunakan produk lain setelah 1  BDL.. boleh je… yang penting kulit terjaga?… tapi rasakan perbezaan ketika anda merawat kulit dengan BDL dan product lain..

14) KALAU STOP ADA KESAN SAMPINGAN TAK?

Jawapan:

tak mendatangkan kesan sampingan tp skin akan kembali kusam secara beransur2 sbb sel kulit mati kembali menempel pd skin.

15) DALAM AIRCOND LEH PAKAI?

Jawapan:

boleh.. tak jd masalah

16) KALAU DIRECT SUNLIGHT BOLEH KE?

Jawapan: utk 14 hari pertama.. tak digalakkan direct sun light sbb masa 14 hari tu skin dlm proses baik pulih.. biasanya lps 14 hari ok je.. dah boleh dah direct sunlight

17) kenapa BDL skin care set takde toner?

Jawapan:

ok.. ramai gak la yg tanya.. bila kita cuci muka.. liang roma terbuka.. kalau pakai toner..liang roma tertutup.. so krim BDL x meresap dlm liang roma.. ada cstmr ala2 ‘degil’ pakai gak toner.. then selang 14 hari xde kesan kadang keluar jerawat lak…. bila akak tanya ada pakai toner ke.. br diorg jawab ada.. bila pakai toner.. toner tu dah bahan kimia dah tu.. dia menutup pori2.. so krim BDL x dpt nk meresap ke dlm skin even bawah lapisan epidermis pon.. lps pakai krim. krim tu sndiri akan tutup liang roma.. kalau nk elakkan skin rasa kering sgt lps cuci muka.. terus lap2 muka n pakai krim..

18) BOLEH HILANGKAN BINTIK HITAM & BEKAS JERAWAT?

Jawapan: InsyaAllah boleh hilang

Ia Di hasilkan Dari Bahan-bhan Yang selamat dan Bermutu Tinggi Antaranya :

 

Day cream :

- Vaselin

- Lanolin

- Beeswax

- Tale

- Titanium Dioxide

- Parfum

- Aqua

- Propyl Paraben

- Triethanolamine

- CL15985

 

Night Cream :

- Stearic Acid

- Lanolin

- Parfum

- Aqua

- Propyl Paraben

- Trienthanolamine

 

 

Produk ni semakin laris..


Kebaikan 3 IN 1 Krim muka siang & malam:
- Mencerahkan Kulit & Mengurangkan Masalah Kulit Kusam
- Menjadikan Kulit Lebih Lembut
- Mengurangkan Masalah Jerawat & Bintik Hitam
- Memudarkan Kesan Parut Jerawat
- Melembabkan Kulit
- Menghalang Tanda-tanda Penuaan Seperti Kedutan
- Membuatkan Kulit Terasa Gebu & Segar Sepanjang Hari
 

>Collagen Plus Day & Night Cream 
- Collagen Plus diformulasikan dengan Vit C, AHA, Moisturizer, dan Vit E. 

membuatkan kulit terasa gebu dan segar sepanjang hari.

SELAMAT,TIADA BAHAN TERLARANG,JIMAT..TERLARIS MASA KINI !!

KEGUNAAN :

 

  1. Melembabkan, memutihkan, dan mencerahkan kulit wajah.
  2. Membantu memudarkan noda hitam.
  3. Menghalang jerawat daripada tumbuh.
  4. Menghilangkan jeragat
  5. Mensekatakan tonne warna kulit
  6. Menaikkan seri wajah
  7. Menyamarkan “fine lines” dan memperlambat tanda-tanda penuaan awal.
  8. Mengecilkan pori-pori secara berperingkat (slowly).
  9. Mrenghilangkan kesan parut di wajah
  10. Menghilangkan blackhead dan whitehead
  11. Mengatasi masalah kulit berminyak
  12. Kulit sensitif
  13. Akzema
  14. Melegakan masalah jerawat pasir dan jerawat batu serta bernanah

Untuk Kesan Lebih maksimum seperti mereka yang berjaya di atas anda di sarankan untuk mengambil produk dalaman, apabila BDL telah bertindak di lapisan kulit, maka produk untuk dalaman akan bertindak dari dalam saluran darah. produk untuk dalamn yang di cadangkan ialah produk homeopathy Biochemic yang sangat-sangat berkesan.

BioChemic Acne Scar (BC-1)

 

 

BioChemic Acne Scar  berfungsi dari dalam untuk merawat masah jerawat. Parut jerawat bukan sahaja perlu dirawat daripada luar seperti penggunaan cream carmino tetapi harus dirawat dengan BioChemic Acne Scar yang akan memulihkan sel-sel kulit yang telah mati.

Penggunaan BioChemic Acne Scar akan merawat parut jerawat yang sudah lama dan baru. Supaya permukaan kulit akan menjadi licin dan parut akan hilang beransur-ansur. Formula boichemic yang digunakan sungguh selamat dan tiada meninggalkan sebarang kesan sampingan. Alami kehebtan biochemic acne scar untuk pemulihan parut secara holistik. BioChemic Acne scar ini cukup mujarab untuk merawat masalah jerawat dan parut jerawat yang baru dan lama. Biasa parut baru dalam masa 2-3 minggu akan hilang.Parut jerawat yang lama seperti berlubang memerlukan 2-3 bulan untuk hilang. gabungan dengan cream carmino dan sabun marigold akan menghasilkan kesan yang lebih pantas. Testimonial pelanggan yang menggunakan BioChemic Acne Scar (BC-1) 1. Sabariah Mohamad – sabah Salam, memang hebat BC-1 ini.  Saya menggunakannya bersama carmino,hasilnya dalam masa 3 minggu parut jerawat saya pudar dan hilang. Jerawat lama yang berlubang-lubang ini mula hilang selepas 7 minggu menggunakakanya.Saya akan gunakan sehingga hilang. Mungkin untuk 2-3 bulan.Apa yang saya sukaselain hilang parut,muka saya bertambah licin dan segar. Sekarang ini saya dapat confident level balik. tq so much. 2.Najihah – Pulau Pinang. BC-1 very powerfull,after 3 weeks,my scar and acne gone. tq so much

Biochemic Collagen BC04 ( Untuk kulit cerah,licin,gebu dan hilang kedut )

 

 

Skin Nutrient With Biochemic Collagen adalah produk remedi homeopathy daripada formula Biochemic yang cukup efektif. Melalui sistem homeopathy kandungan collagen telah dimasuk dan dirakam dalam gula-gula  sukrosa. Cara pengambilannya yang mudah.Hanya kemam dibawah lidah 4 biji , tiga kali sehari. Skin Nutrient With Biochemic Collagen dapat melicinkan kulit dan memutihkan kulit secara semulajadi dan selamat tanpa bahan kimia dan kesan sampingan.

Selain itu Skin Nutrient With Biochemic Collagen dapat menghilangkan kesan kedut dan membuat kulit menjadi licin dan gebu. Pengambilannya setiap hari dapat membaiki struktur kulit dan kekurangan colagen. Kesannya dapat dirasai setelah 2 minggu pengambilannya. Anda pasti terpegun dengan hasilnya.Semua remedi homeopathy tidak tertakluk dibawah Akta racun 1952.Ini  menunjukkan betapa selamatnya remedi sehingga dikecualikan daripada akta racun 1952 dan tidak memerlukan kelulusan KKM. Kombinasi garam tisu yang terdapat di dalam BC – 04 Skin Nutrient With Biochemic Collagen adalah kombinasi garam tisu yang sangat diperlukan oleh sel kulit apabila radang kulit terjadi seperti jerawat batu yang besar dan merah sehingga selepas itu meninggalkan parut. Muka menjadi berminyak dan kelihatan kusam. Biochemic collagen yang terdapat didalam kombinasi ini akan menjadi sebagai agen pencuci atau penghapus toksik dan hormon yang tidak seimbang didalam sel kulit. Calcarea Sulp, CS6x mempercepatkan proses penyembuhan infeksi yang lambat untuk sembuh, terjadi discaj bernanah yang pekat berwarna kuning dan spot (kesan seperti bulatan yang keras kadang-kadang berwarna perang atau merah kemerahan) yang terjadi sewaktu proses penyembuhan untuk kembali menjadi sekata dengan warna kulit asal. Kali Mur, KM6x merupakan Biochemic Collagen untuk kes-kes toksik, alergik,  lendir berlebihan dan keadaan penyakit semakin bertambah teruk. KM juga amat baik untuk kes-kes resdung. Kali Sulp, KS6x bekerja untuk merawat kes bernanah yang cair berwarna kuning, kulit yang bersisik akibat kulit menjadi kering.

Silica atau S30 juga merupakan salah satu kolagen juga, dimana ia digelar sebagai “memaksa toksik untuk keluar” ia mempercepatkan infeksi pada kulit seperti nanah untuk “masak” dan menyembuhkan lalu membina tisu-tisu baru bagi menghilangkan parut-parut. Silica secara semulajadinya boleh didapati didalam kulit, kuku dan tisu-tisu yang bersambung didalam tubuh kita

Harga :

PAKEJ Set Bintang Dilangit  : RM160

CARA MEMESAN

SILA TAIP

Set Bintang Dilangit (BDL) |NAMA PENUH| ALAMAT| NO TELIFON

DAN HANTAR KE

017-8803369

SELEPAS ITU SILA TUNGGU SMS DARI PIHAK KAMI

SELEPAS ANDA BANK IN KEDALAM AKAUN SILA SMS

NAMA PENUH | TARIKH & WAKTU ANDA BANK IN DUIT

MAKLUMAT AKAUN SILA KLIK BUTTON DI BAWAH

ATAU

SILA PERGI KE MENU “PEMBAYARAN DAN PENGHANTARAN”

UNTUK MEMESAN SILA KLIK BUTON DI BAWAH

 

Incoming search terms:

  • bolehkah collagen dapat hilangkan lubang jerawat (2)
  • ubat melembabkan muka di farmasi (2)
  • lubang jerawat hilang (2)
  • krim farmasi untuk bintik puth (2)
  • ubat tutup pori jual di farmasi (1)
  • sabun tutup lubang jerawat (1)
  • sabun apa sesuai untuk kecilkan pori dan jerawat di farmasi (1)
  • produk yang berkesan menghilangkan kesan hitam bawah mata (1)
  • produk yang berkesan hilangkan lubang jerawat (1)
  • produk untuk tutup bintik (1)